Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čokoladna torta»Torta sa maskarponeom i čokoladom

Torta sa maskarponeom i čokoladom

Emilia KrumovaEmilia Krumova
Šegrt
279166
Torta sa maskarponeom i čokoladom
Fotografije: Emilia Krumova
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
12
"Predstavljamo vam savršenu tortu, a vi umesto da jedete kao da ste iz gladi izašli zapišite recept"

Potrebni sastojci

  • kore - 2 komada, gotove
  • maskarpone - 400 g
  • tečna pavlaka - 200 g
  • šećer u prahu - 200 g
  • vanila - 3 komada
  • čoklada - 200 g, za kuvanje
  • sveže mleko - 10 kašika
  • smokve - 2 komada
  • brusnica
  • kokosovo brašno
* merne jedinice

Način pripreme

Počinjemo sa pripremom krema. U duboku posudu stavljamo maskarpone i tečnu pavlaku (koje su ohlađene u zamrzivaču 15 minut), šećer u prahu i vanilu.

Miskerom na visokoj brzini mutimo smesu dok ne dobijemo tanke vrhove. Na podlogu za tortu stavljamo prvu koru, oko nje stavljamo pokretan prsten za tortu. Sipamo krem preko kore i odogo stavljamo drugu koru.

Stavljamo tortu u frižider na jednu no.

Sledećeg dana spremamo čokoladnu glazuru, tako što na ringli na vodenoj pari istopimo čokoladu, dodajemo sveže mleko i mutimo u homogenu smesu.

Sklanjamo prsten sa torte, sačekamo malo da se čokoladna glazura ohladi i sipamo je preko torte.

Ukrašavamo isečenom smokvom, brusnicama i posipamo kokosovim brašnom.

Torta sa maskarponeom i čokoladom je sjajna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: