Način pripreme
Za ovu bogatu salatu sa mesom prvo skuvajte jaja, oljuštite ih i isecite na kolutove.
Pileća prsa se aromatiziraju začinima po želji (možete ih i jednostavno skuvati) i peku na roštilju ili ploči zajedno sa slaninom isečenom na trakice.
Gotova mešavina salate se raspoređuje na dno velikog tanjira. Možete koristiti i samo Romano zelenu salatu, koja je iseckana na komade.
Na tanjiru se na salatu ređaju svi proizvodi - tvrdo kuvana jaja, plavi sir isečen na kockice, piletina isečena na kockice.
Pored toga stavite prepolovljeni čeri paradajz, isečenu prženu slaninu i na kraju avokado isečen na kockice i preliven sokom od limuna.
Preliv za ovu ukusnu salatu od avokada je izuzetno jednostavan za pripremu.
Da biste to uradili, stavite sok od limuna, Dižon senf, maslinovo ulje, so i biber u malu teglu.
Čvrsto zatvorite teglu i snažno protresite.
Prilikom serviranja, Kob salata se začini pripremljenim prelivom.