Način pripreme
Jaja treba da budu na sobnoj temperaturi bar pola sata pre kuvanja. Poređaju se na dno male šerpe i prelivaju se vodom tek toliko da ih prekrije. Nakon što voda provri ringla se isključuje, šerpa se poklapa poklopcem i ostavlja se deset minuta. Nakon toga vruća voda se prosipa i posuda se puni hladnom.
Skuvana jaja se oljušte i iseku se na krupne parčiće.
Peršun, celer i mladi luk se iseku na sitno.
U srednjoj posudi se mute zajedno majonez, senf, sok od limuna, Vorčester sos po ukusu, so, biber i braon šećer.
Dodaju se isečena jaja, sitno iseckan celer, luk i peršun. Promeša se dobro i salata od jaja se ohladi pre serviranja.
Ova američka salata od jaja se često servira i kao sendvič na integralnom hlebu sa malo zelene salate.
Ako ste ljubitelji pikantnije hrane, možete da pospete dodatno sa biberom i krupno mlevenim čilijem.
Prijatno!