Način pripreme
Prvo se pile dobro opere, a zatim premazuje sa svih strana i iznutra pomešanim začinima.
Pile premazano maslacem se zatim stavi na flašu, čije grlo treba da malo viri kako bi se pivo prelivalo tokom pečenja. Stavite 1 kockicu bujona i malo maslaca u pivo.
Premažite mekanim maslacem gornji deo i nabore pileta.
Kada završite sa piletinom, operite krompir, oljuštite ga, isecite ga i stavite u tepsiju oko pileta. Začinite krompir solju i biberom.
Takođe možete sipati malo vode u tepsiju da napravite još sosa.
Pecite sočno pile u zagrejanoj rerni na 180 stepeni na dnu rerne (bez rešetke) na gornjem i donjem grejaču oko 90 minuta (vreme može da varira u zavisnosti od rerne).
Ako pivo ne proključa i ne teče, povećajte temperaturu rerne na 200 stepeni za pile na flaši.
Pile na flaši - Pijano pile je omiljena poslastica za muškarce ;)