Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Kolač sa kruškama i vanilom

Kolač sa kruškama i vanilom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Kolač sa kruškama i vanilom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
8
"I ovde važi pravilo da se kolač sa kruškama i vanilom prevrne na poslužavnik dok je još topao. Miriše na slatku jesen"

Potrebni sastojci

  • slatko od kruške - oko 150 g
  • kruške - 2 komada
  • brašno - 200 g
  • sveže mleko - 100 ml
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 200 g
  • kravlji maslac - 60 g + za premazivanje (na sobnoj temperaturi)
  • vanila - 1 kašičica ekstrakt ili u prahu
  • prašak za pecivo - 10 g
* merne jedinice

Način pripreme

Unapred pripremite kalup za klač tako što ćete ga premazati mekim maslacem i na dno i sa strane stavite malo slatka od krušaka.

Jednu krušku iseći na tanke kriške. Samo treba da uklonite sredinu bez ljuštenja. Zalepite delove na dno i strane kalupa.

Umutite mikserom meki maslac sa šećerom i postepeno dodajte jedno po jedno jaje, vanilu, sveže mleko i na kraju brašno, prosejano sa praškom za pecivo.

Kada dobijete glatko testo za kolač, sipajte ga u pleh preko krušaka i protresite da se ravnomerno rasporedi.

Pecite na 170 stepeni u zagrejanoj rerni oko 35-40 minuta ili dok čačkalica kojom probate ne bude suva.

Okrenite kolač na poslužavnik dok je još topao. Premažite preostalim slatkom i ukrasite drugom kruškom, takođe isečenom na tanke kriške.

* Osim u rerni, ovaj kolač spremam i na pari, a tada je vreme pečenja 55-60 minuta. U ovom slučaju, kalup se odozgo prekriva streč folijom i sa dva sloja papira za pečenje, koji se skidaju odmah nakon vađenja iz uređaja za kuvanje na pari.

I ovde važi pravilo da se kolač sa kruškama i vanilom prevrne na poslužavnik dok je još topao. Prethodno možete proći nožem po ivicama da biste bili sigurni da se nije zalepio.

Pogledajte sve predloge za jesenje kolače sa kruškama i zašto je kruška super voće.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: