Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Kolač Zebra u kalupu za hleb

Kolač Zebra u kalupu za hleb

Sofia KolevaSofia Koleva
Početnik
318
Kolač Zebra u kalupu za hleb
Fotografije: Sofia Koleva
1 / 2
27/09/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
12
"Ko želi parče vazdušastog i aromatičnog kolača? Evo vam recept i radite"

Potrebni sastojci

  • mleko - 170 ml
  • jaja - 2
  • brašno - 260 g
  • šećer - 170 g
  • kravlji maslac - 90 g
  • kakao - otprilike 5 kašičice
  • vanilin šećer - 1/2 kesice
  • esencija vanile - 1 čepić
  • prašak za pecivo
  • čokolada - komadići, u kakao smesi
* merne jedinice

Način pripreme

Uzimamo veliku posudu i u nju stavljamo jaja i šećer i počinjemo da ih mutimo mikserom dok se ne dobije bela smesa, u nju dodajemo mleko i ponovo mutimo.

Istopimo 70 g maslaca i sačuvamo ostalih 20 g za posle. Kada se maslac istopi, dodajemo ga u smesu i počinjemo da mešamo viljuškom.

Pripremamo brašno i u njega dodajemo prašak za pecivo, pažljivo mešamo i dodajemo ga u smesu.

Pripremamo dve posudice i u njih sipamo smesu podjednako, u jednu posudicu stavljamo kakao i mešamo dok se ne dobije smeđa smesa. U drugu posudicu stavljamo pola kesice vanilinog šećera i esenciju i mešamo.

Uzimamo kalupu koji ćemo staviti smesu i nju iznutra premazujemo sa ostalih 20 g maslaca (po želji), nakon toga zalepimo šećer na krajeve kalupa kako bi se dobila hrskava korica.

Uzimamo jednu kašiku i počinjemo da stavljamo jednu kašiku smeđe smese, jednu kašiku smese od vanile i tako ponavljamo dok ne potrošimo testo za kolač Zebra.

Kada smo gotovi, stavljamo mramorni kolač u prethodno zagrejanu rernu na 160°C na otprilike 35-50 minuta proveravajući čačkalicom da li je gotov.

Nadam se da vam se recept za kolač Zebra u kalupu za hleb dopao i prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: