Način pripreme
Uzimamo veliku posudu i u nju stavljamo jaja i šećer i počinjemo da ih mutimo mikserom dok se ne dobije bela smesa, u nju dodajemo mleko i ponovo mutimo.
Istopimo 70 g maslaca i sačuvamo ostalih 20 g za posle. Kada se maslac istopi, dodajemo ga u smesu i počinjemo da mešamo viljuškom.
Pripremamo brašno i u njega dodajemo prašak za pecivo, pažljivo mešamo i dodajemo ga u smesu.
Pripremamo dve posudice i u njih sipamo smesu podjednako, u jednu posudicu stavljamo kakao i mešamo dok se ne dobije smeđa smesa. U drugu posudicu stavljamo pola kesice vanilinog šećera i esenciju i mešamo.
Uzimamo kalupu koji ćemo staviti smesu i nju iznutra premazujemo sa ostalih 20 g maslaca (po želji), nakon toga zalepimo šećer na krajeve kalupa kako bi se dobila hrskava korica.
Uzimamo jednu kašiku i počinjemo da stavljamo jednu kašiku smeđe smese, jednu kašiku smese od vanile i tako ponavljamo dok ne potrošimo testo za kolač Zebra.
Kada smo gotovi, stavljamo mramorni kolač u prethodno zagrejanu rernu na 160°C na otprilike 35-50 minuta proveravajući čačkalicom da li je gotov.
Nadam se da vam se recept za kolač Zebra u kalupu za hleb dopao i prijatno!