Način pripreme
U posudi prosejte brašno i griz. Sipajte kesicu suvog kvasca, dodajte šećer i sipajte vodu, zamesite meko testo.
Nakon što oblikujete testo, dodajte 1 kašičicu soli i veći prstohvat isečenog peršuna.
Mesite još oko 5 minuta. Stavite testo u posudu, pokrijte parčetom najlona i stavite na toplo dok se ne udvostruči.
Nadošlo testo razvucite na brašnom posutoj površini na veliki pravougaonik. Isecite na trake širine 4 cm.
Namažite ih rastopljenom svinjskom mašću, sakupite po dve i isecite na komade širine 4 cm.
Namažite okrugao kalup za kuglof i pospite brašnom. Poređajte isečene kockice uspravno, pokrijte kalup krpom i ostavite 30 minuta dok se testo ne otpusti.
Pecite hleb u kalupu za kuglof na 210 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni sa ventilatorom. Nakon što se ispeče, izvadite hleb odmah iz kalupa i namažite maslinovim uljem.
Neka vam je slatko!