Način pripreme
Odvojite žumanca od belanaca. Umutite žumanca sa uljem i mlakom vodom.
Posebno umutite belanca sa šećerom. Pažljivo dodajte žumanca u belanca i promešajte.
Prosejte brašno sa praškom za pecivo i vanilom i jedan deo dodajte u smesu od jaja.
Pažljivo promešajte i postepeno dodajte i pomešajte sa preostalim delom.
Smesu sipajte u namazan i brašnom posut kalup za kuglof.
Ratluk isecite na komade, uvaljajte ga u brašno ili fine prezle i stavite u keks.
Stavite da se peče u prethodnougrejanoj rerni na 170 stepeni sa ventilatorom oko 40 minuta. Nakraju proverite čačkalicom za zube da li je gotov.
Ostavite kolač sa ratlukom da se ohladi i okrenite na poslužavnik.
Kolač sa ratlukom u kalupu za kuglof pospite šećerom u prahu po želji i servirajte.