Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Mafini sa svežim borovnicama i korom limuna

Mafini sa svežim borovnicama i korom limuna

Veronika MihailovaVeronika Mihailova
Inovator
11220392
Mafini sa svežim borovnicama i korom limuna2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
12
"Recept za početnike - kako da spremimo mafine od borovnica korak po korak!"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • kiselo mleko - 125 g
  • šećer - 125 g
  • brašno - 85 g
  • ulje - 75 ml
  • prašak za pecivo - 15 g
  • borovnice - 250 g
  • kora limuna
  • vanila - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna se zagreva prethodno na 180 stepeni.

U dubokoj posudi se pomoću miksera mute jaja, kiselo mleko, šećer, kora limuna, vanila i ulje.

Postepen se u njih dodaje prosejano brašno, pomešano sa praškom za pecivo i meša se dobro.

Uzima se kalup za mafine u ređaju se papirne korpice.

Smesa se sipa u njih, pri čenu se puni pažljivo do polovine.

Operu se i osuše borovnice. Nakon toga se pažljivo stavljaju u smesu i meša s kašičicom (otprilike 6 borovnica u jedan mafin).

Peče se u prethodno zagrejanoj rerni na srednjoj rešetki oko 30-35 minuta. Može da se proba čačkalicom, kad se probode jedan mafin i kad se izvadi treba da bude suva.

Mafini sa svežim borovnicama i korom limuna su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: