Način pripreme
Kvasac se istopi u toplom svežem mleku, zajedno sa malo brašna i ostavlja se na toplom da se aktivira.
Jaja se mute sa šećerom dok se on u potpunosti ne istopi. U etapama se dodaju otprilike 2/3 zagrejane masnoće (ulje ili maslac).
Dodaju se aktivirani kvasac, vanila, kora limuna i brašno. Dobro se mesi dok se ne dobije meko testo. Kada testo nadođe, dodatno se mesi sa ostalom masnoćom dok ne ona u potpunosti ne apsorbuje.
Testo se deli na jednake delove, a svaki deo se dodatno deli na 4 fitilja.
Lagano se razvlači svaki fitilj i u sredinu se stavlja suvo grožđe, sušeno voće ili drugi nadev po izboru.
Sva 4 fitilja se uvijaju i ispletu se u pletenicu. Već ispleteni milibroti se stavljaju u podmazani kalup i ostavljaju se da ponovo nadođu.
Premazuju se žumancem umućenim sa 2-3 kapljice ulja (za glanc) i obilno se posipa šećerom. Peče se u umerenoj rerni na otprilike 175-180 stepeni na 40-50 minuta.
Milibrot sa limovom korom i nadevom je gotov.