Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Milibrot»Milibrot sa korom limuna i nadevom

Milibrot sa korom limuna i nadevom

Anelia TerzievaAnelia Terzieva
Kuvar
25168714
Milibrot sa korom limuna i nadevom
Fotografije: Anelia Terzieva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Sa neodoljivom aromom limuna i ukusom za milione"

Potrebni sastojci

  • jaja - 5 komada
  • šećer - 250 g
  • sveže mleko - 250 ml
  • kvasac - 1/2 kockice (21)
  • maslac - 100 g ili ulje
  • vanila - 2 komada
  • kora limuna - po želji
  • brašno - 1 kg
  • žumanca - 1 komad, za premazivanje
  • čokolada - suvo grožđe, orašasti plodovi, sušeno voće ili drugo za nadev
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac se istopi u toplom svežem mleku, zajedno sa malo brašna i ostavlja se na toplom da se aktivira.

Jaja se mute sa šećerom dok se on u potpunosti ne istopi. U etapama se dodaju otprilike 2/3 zagrejane masnoće (ulje ili maslac).

Dodaju se aktivirani kvasac, vanila, kora limuna i brašno. Dobro se mesi dok se ne dobije meko testo. Kada testo nadođe, dodatno se mesi sa ostalom masnoćom dok ne ona u potpunosti ne apsorbuje.

Testo se deli na jednake delove, a svaki deo se dodatno deli na 4 fitilja.

Lagano se razvlači svaki fitilj i u sredinu se stavlja suvo grožđe, sušeno voće ili drugi nadev po izboru.

Sva 4 fitilja se uvijaju i ispletu se u pletenicu. Već ispleteni milibroti se stavljaju u podmazani kalup i ostavljaju se da ponovo nadođu.

Premazuju se žumancem umućenim sa 2-3 kapljice ulja (za glanc) i obilno se posipa šećerom. Peče se u umerenoj rerni na otprilike 175-180 stepeni na 40-50 minuta.

Milibrot sa limovom korom i nadevom je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: