Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Vegan kolač od limuna sa borovnicama

Vegan kolač od limuna sa borovnicama

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
5131851k
Vegan kolač od limuna sa borovnicama
Fotografije: Raya Andonova
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
10
"Ovaj kolač od limuna je omiljen svima, ne samo veganima"

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 ¾ šolje + još malo
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • šećer - ¾ šolje
  • so - 1 kašičica
  • kokosovo mleko - ½ šolje iz konzerve
  • biljno mleko - ¾ šolje
  • ulje - 6 supenih kašika
  • sok od limuna - 3 supene kašike + 1 supena kašika sveže isceđen
  • kora od limuna - od pola limuna
  • ekstrakt vanile - 1 kašičica
  • borovnice - 150 g
  • šećer u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

Prosevamo brašno sa praškom za pecivo.

Borovnice pospemo sa 1 supenom kašikom brašna i promešamo. Ostavljamo sa strane.

U duboku posudu sipamo šećer, sipamo ulje, dve vrste mleka, 3 supene kašike soka od limuna, dodajemo koru od limuna i vanilu. Dobro promešamo.

U tečnu smesu dodajemo prosejano brašno i mešamo dok ne dobijemo homogenu smesu.

Na kraju dodajemo i borovnice i sve dobro promešamo.

U namazan i brašnom posut kalup za kuglof ili pleh sipamo smesu.

Pečemo kolač u prethodno ugrejanoj rerni na 165-170 stepeni, proveravamo čačkalicom za zube.

Kada kolač sa borovnicama bude gotov, ostavljamo na 10 minuta u plehu pre vađenja. Ostavljamo da se ohladi potpuno pre nego što prelijemo glazurom i isečemo.

Za glazuru kolača u 1 supenu kašiku soka od limuna dodajemo malo po malo šećera u prahu i mešamo dok se ne rastvori dok se ne zgusne dovoljno da dobijemo glazuru, ali da ne bude previše gusta da se maže.

Vegan kolač od limuna sa borovnicama je raskošan posni kolač. Možete ga servirati sa kuglom sladoleda.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anonimni
Anonimni
Kolac je fantastican. Pravio sam ga nekoliko puta, u veganskoj i neveganskoj varijanti - 1 solja obicnog mleka je umesto napisanih. Isto tako, moze i sa dosta manje secera, ali je svakako odlican recept. Hvala i svaka cast.
05.10.2024 18:39