Način pripreme
Prosevamo brašno sa praškom za pecivo.
Borovnice pospemo sa 1 supenom kašikom brašna i promešamo. Ostavljamo sa strane.
U duboku posudu sipamo šećer, sipamo ulje, dve vrste mleka, 3 supene kašike soka od limuna, dodajemo koru od limuna i vanilu. Dobro promešamo.
U tečnu smesu dodajemo prosejano brašno i mešamo dok ne dobijemo homogenu smesu.
Na kraju dodajemo i borovnice i sve dobro promešamo.
U namazan i brašnom posut kalup za kuglof ili pleh sipamo smesu.
Pečemo kolač u prethodno ugrejanoj rerni na 165-170 stepeni, proveravamo čačkalicom za zube.
Kada kolač sa borovnicama bude gotov, ostavljamo na 10 minuta u plehu pre vađenja. Ostavljamo da se ohladi potpuno pre nego što prelijemo glazurom i isečemo.
Za glazuru kolača u 1 supenu kašiku soka od limuna dodajemo malo po malo šećera u prahu i mešamo dok se ne rastvori dok se ne zgusne dovoljno da dobijemo glazuru, ali da ne bude previše gusta da se maže.
Vegan kolač od limuna sa borovnicama je raskošan posni kolač. Možete ga servirati sa kuglom sladoleda.
Komentari