Način pripreme
Pomešajte crni luk u prahu, 3 kašike aleve paprike, 1 kašiku belog luka u prahu, 1 kašiku soli i usitnjeni lovorov list. Dobro utrljajte rebra suvim začinima i ostavite ih u pokrivenoj posudi 30 minuta do 1 sata.
Zagrejte roštilj i premažite rebra sa 1/2 glavice crnog luka umočeneu masnoću. Za marinadu, u posudi umutite sve sastojke osim meda.
Premažite rebra marinadom i stavite ih da se peku na laganoj vatri. Često premažujte rebra sosom za mariniranje kako se ne bi osušila. Pečenje traje oko 1-2 sata.
Neposredno pre nego što izvadite gotova rebra, pomešajte sos sa medom i premažite ih sa svih strana još jednom. Ostavite da dobiju svetlo karamel smeđu boju i sklonite ih sa roštilja. Poslužite rebra na američki način sa prilogom od salate i sotiranog krompira ili krompira vedžis.
Pogledajte takođe kako se pripremaju teleća rebra na američki način.