Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Rebra na američki način

Rebra na američki način

EfrosiaEfrosia
Džedaj
54318011
Rebra na američki način1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
4
"Najukusnija rebra koja možete ikada probati. Probajte i uverite se sami."

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 1 kg
  • crni luk - 1 kašika, u prahu
  • aleva paprika - 3 kašike
  • beli luk - 1 kašika, u prahu
  • so - 1 kašika
  • lovorov list - 1 izmrvljen
  • za mariniranje
  • jabukovo sirće - 1/2 šolje
  • maslinovo ulje - 1/3 šolje ili ulje
  • soja sos - 1/4 šolje, svetli
  • aleva paprika - 1 kašika
  • slačica - 1 kašičica slačice u prahu/suvi senf
  • beli luk - 2 kašičice, u prahu
  • biber - 1/2 kašičice
  • kečap - 1/3 šolje
  • čili - 1/2 kašičice ljutog sosa, po želji
  • med - 1/3 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte crni luk u prahu, 3 kašike aleve paprike, 1 kašiku belog luka u prahu, 1 kašiku soli i usitnjeni lovorov list. Dobro utrljajte rebra suvim začinima i ostavite ih u pokrivenoj posudi 30 minuta do 1 sata.

Zagrejte roštilj i premažite rebra sa 1/2 glavice crnog luka umočeneu masnoću. Za marinadu, u posudi umutite sve sastojke osim meda.

Premažite rebra marinadom i stavite ih da se peku na laganoj vatri. Često premažujte rebra sosom za mariniranje kako se ne bi osušila. Pečenje traje oko 1-2 sata.

Neposredno pre nego što izvadite gotova rebra, pomešajte sos sa medom i premažite ih sa svih strana još jednom. Ostavite da dobiju svetlo karamel smeđu boju i sklonite ih sa roštilja. Poslužite rebra na američki način sa prilogom od salate i sotiranog krompira ili krompira vedžis.

Pogledajte takođe kako se pripremaju teleća rebra na američki način.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: