Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Lisnato testo»Lisnate pogačice»Lisnato testo sa karamelizovanim lukom, pečurkama i jabukama

Lisnato testo sa karamelizovanim lukom, pečurkama i jabukama

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272375598
Lisnato testo sa karamelizovanim lukom, pečurkama i jabukama
Fotografije: Gordana Danilov
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
65 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Lisnato testo sa karamelizovanim lukom, pečurkama i jabukama - recept koji će vas osvojiti na prvi zalogaj"

Potrebni sastojci

  • paštete od lisnatog testa - 8 kom.
  • luk - 2 glavice
  • šampinjoni - 120 g
  • jabuka - 1 kom., veća
  • ementaler - 100 g
  • sušena majčina dušica - 1/2 kašičice
  • smeđi šećer - 1 kašika
  • jaja 1 kom.
  • maslac
  • mladi luk
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Rernu zagrejati na 200°C.

Odleđene paštete od lisnatog testa, razviti na brašnom posutoj radnoj površini. Luk iseći na rebarca.

Pečurke obrisati i iseći na listiće. Opranu jabuku iseći na kockice.

Na maslinovom ulju, zagrejanom na umerenoj vatri, pržiti luk oko 30 minuta da se karamelizuje.

Preručiti karamelizovani luk u činiju.

Na preostaloj masnoći propržiti pečurke, da dobiju zlatno smeđu boju pa i njih preručiti.

U isti tiganj dodati malo maslaca i pržiti jabuke, sa kašikom smeđeg šećera, oko 10 minuta.

Izručiti ih u činiju sa lukom i pečurkama. Dodati rendani sir i majčinu dušicu, promešati i nadenuti lisnato testo, prethodno premazano umućenim jajetom.

Peći 25 minuta u zagrejanoj rerni.

Lisnato testo sa karamelizovanim lukom, pečurkama i jabukama poslužiti posuto naseckanim vlašcem ili zelenim perima mladog luka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: