Način pripreme
Za ovu pitu sa bundevom se najpre zamesi meko testo za pitu od brašna, jaja, voda, soli, ulja i sirćeta, poslednje se stavlja za elastičnost. Delimo na šest lopti. Mažemo obilno uljem i ostavljamo sat vremena da se opusti.
Počinjemo da razvlačimo kore, radi se na stolnjaku, a svaka lopta se prvo razvija u koro prečinka oko 30 cm. Nakon toga rukama razvlačimo koliko može da se rastegne. Nakon toga preko tanke kore stavljamo po kašiku ulja, šećer, dve kašike, pečenu bundevu, koju smo prethodno izgnječili. Mogu da se stave i orasi, ali nisam ih stavila.
Uvijamo pomoću stolnjaka u rolat, a pre toga se sklanjaju debeli krajevi sa kore ako ih ima.
Stavljamo u posudu za pečenje namazanu uljem i uradimo na isit način i sa preostalim loptama.
Pečemo ukusnu slatku pitu u umerenoj rerni na 190 stepeni dok ne bude gotova.
Gotova razvučena pita sa bundevom može da se pospe šećerom u prahu.