Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Slatka pita»Domaća razvučena pita sa bundevom

Domaća razvučena pita sa bundevom

LiudmilaLiudmila
Inovator
5482041k
Domaća razvučena pita sa bundevom
Fotografije: Liudmila
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Porcije
10
"Razvučena pita je omiljena svima, ali mnoge domaćice se plaše da je naprave. Probajte ovu domaću razvučenu pitu sa bundevom - dobro će vam ispasti!"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • jaje - 1 komad
  • ulje - 3 kašika
  • sirće - 1 kašika
  • topla voda - 300 ml
  • so - 1 kašičica
  • Za nadev
  • ulje - 6 kašike
  • pečena bundeva - 500 kg, približno
  • cimet - po ukusu
  • šećer - po 2 kašike po kori
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovu pitu sa bundevom se najpre zamesi meko testo za pitu od brašna, jaja, voda, soli, ulja i sirćeta, poslednje se stavlja za elastičnost. Delimo na šest lopti. Mažemo obilno uljem i ostavljamo sat vremena da se opusti.

Počinjemo da razvlačimo kore, radi se na stolnjaku, a svaka lopta se prvo razvija u koro prečinka oko 30 cm. Nakon toga rukama razvlačimo koliko može da se rastegne. Nakon toga preko tanke kore stavljamo po kašiku ulja, šećer, dve kašike, pečenu bundevu, koju smo prethodno izgnječili. Mogu da se stave i orasi, ali nisam ih stavila.

Uvijamo pomoću stolnjaka u rolat, a pre toga se sklanjaju debeli krajevi sa kore ako ih ima.

Stavljamo u posudu za pečenje namazanu uljem i uradimo na isit način i sa preostalim loptama.

Pečemo ukusnu slatku pitu u umerenoj rerni na 190 stepeni dok ne bude gotova.

Gotova razvučena pita sa bundevom može da se pospe šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: