Način pripreme
Napravite rupicu u brašnu i sipajte ostatak sastojaka. Zamesite glatko i elastično testo i podelite na 16 jednakih delova. Pokrijte ga i ostavite 10 minuta. Uzmite jednu lopticu i pritisnite je dlanom, namažite masnoćom i stavite na nju drugu pritisnutu lopticu.
Tako ih razvijte u veličinu malog tanjira. Sve pitice napravite na taj način, namažite masnoćom pokrijte i ostavite 30 minuta. Za to vreme očistite spanać i izdinstajte u dve kašike ulja.
Izvadite ga u posudu, dodajte umućena jaja, izmrvljen sir i promešajte. Čim se testo opustilo namašćenim rukama uzmite jednu dvostruku pogačicu i razvucite je kao da je mekika. Stavite razvučenu koru na radnu površinu preko stolnjaka. Namazanim rukama vucite, zavlačeći ruku ispod kore i blago razvlačite prema spolja.
Kad je kora postala dovoljno tanka i prozračna isecite debele krajeve. Pospite nadevom i uljem i uz pomoć stolnjaka uvijte u rolat. Stavite koru u namazanu posudu za pečenje i uvijte u puža.
Tako uradite sa svim ostalim korama, a svaku sledeću uvijete oko prethodne. Pospite masnoćom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne preplane. Gotovu pitu poprskajte hladnom vodom i pokrijte s krpom na deset minuta.