Način pripreme
Slani kolač sa speltom i kiselim krastavčićima za ljubitelje peciva.
Maslac 150 grama se ostavlja na sobnoj temperaturi kako bi omekšao.
Kada omekša, maslac se meša sa solju u maloj posudi.
Kiseli krastavčići se očiste od krajeva i naseckaju se na sitne kockice, nakon čega se ostavljaju na papirnom ubrusu kako bi se ocedili od vode.
Šunka za kolač se seče na sitne kockice.
Kačkavalj se izrenda na krupno rende.
Jaja se mute u penu.
Speltino brašno se meša sa praškom za pecivo u posudi u kojoj će se mešati.
U sredini brašna se pravi udubljenje u koje se sipaju jaja i maslac.
Veoma dobro se izmeša.
Dodaju se naseckani kiseli krastvčići, šunka, izrendani kačkavalj i šareni biber.
Veoma dobro se meša smesa za slani kolač.
50 grama maslaca se istopi i sipa se u kalup za kolač.
Dodaje se brašno i zajedno sa uljem kalup za kolač se premazuje sa svih strana veoma dobro.
Smesa se sipa u kalup za kolač.
Kolač sa šunkom i kačkavaljem se peče 50 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 160 stepeni.