Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Ćevap»Svinjski zalogaji sa kiselim krastavčićima i pečurkama

Svinjski zalogaji sa kiselim krastavčićima i pečurkama

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k4919k409
Svinjski zalogaji sa kiselim krastavčićima i pečurkama
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
08/02/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Ako volite da ugađete sebi, znači obavezno treba već sutra da jedete ovaj svinjski kebap"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 400 g
  • ulje - 5 supenih kašika
  • crveni luk - 1 velika glavica
  • kiseli krastavčići - 6 komada
  • pečurke - 120 g tegla
  • so - po ukusu
  • biber
  • aleva paprika - 1 kašičica, ravna
  • čubar
  • sveže mleko - 1 šoljica
  • peršun - 3 struka, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjski zalogaji sa kiselim krastavčićima i pečurkama - brzo i ukusno jelo za ručak ili večeru.

Isecite crveni luk na polumesece, meso na zalogaje, krastavčiće na kolutiće i ocedite pečurke od tečnosti.

U tiganju zagrejte ulje, propržite meso, posuto solju i crnim bbierom.

Dodajte iseckani luk kada blago omekne, pospite alevom paprikom i sipajte vodu da se dinsta poklopljeno dok meso ne omekne.

Poslednje dodajte kisele krastavčoiće i pečurke, začinite začinima i sipajte toplo sveže mleko.

Svinjski kebap se krčka 5-10 minuta da se dobije sos.

Servirajte posuto iseckanim peršunom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: