Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Piletina sa kiselim krastavčićima i pavlakom

Piletina sa kiselim krastavčićima i pavlakom

ažurirano:
Jordanka TasevaJordanka Taseva
Inovator
176461k
Piletina sa kiselim krastavčićima i pavlakom
Fotografije: Miss Tasty
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
3
"Što je piletina sa pavlakom i kiselim krastavcima ukusnija, manje je važno koliko kalorija sadrži - kulinarski aksiom."

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 600 g
  • kiseli krastavci - 300 g
  • pavlaka za kuvanje - 250 g
  • kačkavalj - 150 g ili rendana mocarela
  • kari - 1 kašičica
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće meso odvojite od kostiju. Stavite piletinu u ključalu vodu pet do deset minuta. Izvadite je i ostavite da se ohladi.

Meso isecite na male trakice. U zagrejanom tiganju propržite meso.

Dodajte tanko naseckane kisele krastavce. Posolite po ukusu i dodajte kari, promešajte.

Dodajte pavlaku za kuvanje i dobro promešajte. Pustite da se krčka nekoliko minuta.

Služi se toplo, sa rendanim kačkavaljem u svakoj porciji ili posipanjem rendane zrele mocarele koja se topi na tanjiru.

Ako vam se dopadne piletina sa pavlakom i krastavcima, obavezno isprobajte naše recepte za pileći žilijen ili ovu čudesnu piletinu sa sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: