Način pripreme
Za ove ukusne i zdrave mafine sa bundevom i čokoladom koristila sam izrendanu bundevu violina, koju sam kuvala u maloj količini vode 10-15 minuta dok blago ne omekša i dok voda ne ispari.
Naravno, možete koristiti pire od skuvane ili pečene bundeve.
U topli pire od bundeve stavila sam tahini sa susamom, med, maslac i šećer. Mutila sam dok se šećer i maslac ne istope i smesa ne postane homogena.
U drugoj posudi sam umutila oba jaja sa prstohvatom soli.
Dodala sam ih u smesu sa bundevom.
Nakon toga sam dodala pirinčano brašno i ovsene pahuljice. Izmešala sam i na kraju sam dodala cimet i prašak za pecivo.
Smesu sam rasporedila u kalupčiće za mafine koje sam prethodno namazala s malo ulja.
Prvo sam stavila po 1 kašiku smese. U centar sam stavila komadić čokolade i pokrila ostalom smesom.
Kalupčiće sam napunila skoro do vrha, zato što ovi mafini ne narastu mnogo, s obzirom na to da su bez glutena.
Imala sam samo 6 kalupčića i napravila sam i 1 mali kolač.
Pekla sam u zagrejanoj rerni na 180 °C 30 minuta dok čačkalica ne bude suva.
Sjajni, aromatični i veoma ukusni zdravi mafini sa bundevom i čokoladom koji su odgovarajući za celu porodicu.
Bon Apeti!