Način pripreme
Danas moje unuče puni 5 meseci, zato sam napravila ove zdrave mafine sa eritritolom i bez brašna.
Ispali su veoma ukusni bez brašna. Možete da jedete bez griže savesti, zato što su u koloni bez glutena i nalaze se u Zoni Barija Siersa. U posudi se mute jaja sa 2 pune supene kašike eritritola.
Dodaje se sveže mleko, istopljeno kokosovo ulje i prašak za pecivo. Na kraju se sipa brašno od kokosa, rogača i ovsene mekinje.
Smesu sam sipala u bokal secka i kada se stavi poklopac, blenda se dok se ne dobije glatka smesa. Smesa se ostavlja na 10 minuta da nabubri.
Takođe, i krem je sa eritritolom, po prvi put ga tako spremam. Prvo se viljuškom muti meki krem sir i 2 i po supene kašike eritritola.
Dodaje se pavlaka za kuvanje i meša se viljuškom da se dobro pomešaju, posle se ostavlja u frižideru da se ohladi na 10 minuta. Sipa se hladno sveže mleko u duboku posudu, dodaje se tečna pavlaka i krem Ole bez kuvanja 2 pune supene kašike.
Muti se mikserom u vazdušasti krem, posle se dodaju 4 supene kašike krema sa pavlakom za kuvanje i ponovo se meša.
Ispao je veoma ukusan krem, sipala sam u špric sa dodatkom u obliku zvezde. U 9 komada silikonskih kalupa za mafine sa papirnim korpicama se sipaju po 3 supene kašike testa, odozgo se nabocka mali komad mlečne čokolade i peče se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni otprilike 20-25 minuta.
Izvade se mafini sa čokoladom na rešetku da se ohlade i odozgo se dekorišu kremom i komadićem jagodice.
Ukusno i zdravo, za zdravlje da bude! Neka vam je slatko!