Način pripreme
Žumanca odvojite i umutite ih mikserom sa 6 kašika šećera dok ne pobele. Dodajte brašno, u koje ste umešali kakao, prašak za pecivo i skrob i sve zajedno prosejte.
Belanca posebno umutite, najpre na manjoj brzini miksera u sneg, dodajte 6 kašika šećera i 2 kesice vanile i umutite u gust krem.
Postepeno dodajte belanca u smesu sa žumancima i promešajte špatulom. Rikotu, zajedno sa jednim jajetom i šećerom u prahu, promešajte kašikom, dodajte vanilu i šećer sa ukusom ruma Dr Oetker.
U kalupu za keks postavite papir za pečenje. Sipajte veći deo od braon smese i pospite mlevenim orasima, a preko njih na nekoliko mesta kašikom spuštajte po jednu kašiku rikote.
Sipajte i preostali deo braon smese i stavite da se peče u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 45 minuta.
Čim se ohladi, okrenite kalup i pospite sa malo šećera u prahu.