Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Dvobojni kolačići sa breskvama i puslicama

Dvobojni kolačići sa breskvama i puslicama

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3692k233
Dvobojni kolačići sa breskvama i puslicama
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
22/10/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
12
"Ukusni kolači su kao parfemi - najlepši su u najmanjim pakovanjima"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • šećer - 1 šolja
  • pavlaka - 200 g, kisela
  • ulje - 5 kašika
  • brašno - 2 šolje
  • prašak za pecivo - 1 komad (10 g)
  • kakao - 1 kašika
  • breskva
  • jaja - 2 komada, belanca
  • šećer u prahu - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja. U njih dodajte šećer i nastavite da mutite u vazdušast krem.

Dodajte pavlaku, ulje i prosejano brašno sa praškom za pecivo. Dobro promešajte i podelite smesu na dva dela.

U jedan dodajte kakao i promešajte. Namažite maslacem kalupe za mafine.

Sipajte po jednu kašiku braon smese. Poređajte parčiće breskvi i pokrijte belom smesom.

Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.

Umutite belanca sa šećerom u sneg. Sipajte ih u špric i ukrasite kolačiće.

Zagrejte rernu (gornje pečenje) i zapecite nekoliko minuta.

Dvobojni kolačići sa breskvama i puslicama su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: