Način pripreme
Umutite maslac i šećer u vazdušastu krem. Dodajte jedan po jedan žumanac i produžite da mutite. Nakon toga dodajte prosejano brašno, gustin, prašak za pecivo i vanilu.
Umesite glatko testo, umotajte u providnu foliju i ostavite na 1 sat u frižider,
Razvucite testo na koru i isecite male krugove (3-4 cm). Poređajte ih u pleh na papiru za pečenje. Pecite ih na 170 stepeni oko 8-10 minuta (nemojte da ih prepečete). Izvadite i ostavite da se ohlade.
Umutite belanca sa prstohvatom soli. Dodajte šećer lagano i sve vreme mutite dok ne dobijete čvrste vrhove. Na kraju dodajte vanilu.
Smesu prebacite u špric za dekoraciju sa zvezdastim krajem (možete izabrati i drugi oblik). Napravite puslice preko keksića. Vratite ponovo u rernu na 170 stepeni oko 10 minuta.
Izvadite i ostavite da se ohladi.
Kolačiće prilepite tečnom čokoladom jedan uz drugi.