Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolači za goste»Kolačići sa breskvama iz kompota

Kolačići sa breskvama iz kompota

Elena Stefanova JordanovaElena Stefanova Jordanova
Inovator
4621792k118
Kolačići sa breskvama iz kompota
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 3
28/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
26
"Ko pravi ovako ukusne kolačiće, neće se osloboditi gostiju - kulinarska poslovica"

Potrebni sastojci

  • Kora
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 120 g
  • sveže mleko - 60 ml
  • ulje - 60 ml
  • brašno - 180 g
  • prašak za pecivo - komad
  • vanila - 1 komad
  • Krem
  • breskve - 500 g, iz kompota
  • kiselo mleko - 400 g
  • maskarpone - 250 g
  • šećer - 120 g
  • želatin - 18 g
  • Sirup
  • sok od kompota - 200 ml
  • voda - 200 ml
  • šećer - 100 g
  • Ukras
  • pavlaka - 200 ml, za mućenje (hladna)
  • šećer u prahu - 50 g
  • breskve
  • menta - listići
* merne jedinice

Način pripreme

Mikserom umutite jaja i šećer u gust krem. Dodajte mleko, ulje i brašno, pomešano sa praškom za pecivo i vanilom. Mutite dok ne dobijete homogenu smesu.

U posudu za pečenje veličine 35 sa 25 cm postavite papir za pečenje i sipajte smesu. Ispecite koru u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta ili dok čačkalica ne bude suva. Izvadite gotovu koru sa papirom i ostavite da se ohladi.

Sipajte želatin u posudu, sipajte vodu da ga prekrije i ostavite da nabubri. Nabubreli želatin rastvorite u 100 ml tople vode.

Izvadite breskve iz soka i pasirajte u pire. U drugoj posudi žicom umutite maskarpone, kiselo mleko i šećer.

Dodajte pire od breskvi i promešajte. Sipajte želatin u smesu i ponovo promešajte. Ako je krem redak stavite ga na kratko u frižider, povremeno mešajući.

U malu posudu sipajte sok od breskvi, vodu, šećer i stavite na vatru. Čim provri i šećer se rastvori sklonite sa ringle. Ako vam se količina za sirupiranje čini mala, možete da dodajte još vode ili soka iz kompota.

Ohlađenu koru isecite na dve kore i stavite jednu u posudu. Toplim, ne vrelim sirupom sirupirajte koru. Nanesite ravnomerno polovinu krema i preko njega stavite drugu koru.

Sirupirajte ponovo i nanesite preostali krem. Pokrijte streč folijom i stavite u frižider na 3-4 sata. Nakon što se stegne isecite na kvadrate i svaki kvadrat na dva trougla.

Umutite pavlaku dok na kraju postepeno dodajete šećer u prahu. Ukrasite kolačiće tankim kriškama breske, pavlakom i listićima mente!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: