Način pripreme
Mikserom umutite jaja i šećer u gust krem. Dodajte mleko, ulje i brašno, pomešano sa praškom za pecivo i vanilom. Mutite dok ne dobijete homogenu smesu.
U posudu za pečenje veličine 35 sa 25 cm postavite papir za pečenje i sipajte smesu. Ispecite koru u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta ili dok čačkalica ne bude suva. Izvadite gotovu koru sa papirom i ostavite da se ohladi.
Sipajte želatin u posudu, sipajte vodu da ga prekrije i ostavite da nabubri. Nabubreli želatin rastvorite u 100 ml tople vode.
Izvadite breskve iz soka i pasirajte u pire. U drugoj posudi žicom umutite maskarpone, kiselo mleko i šećer.
Dodajte pire od breskvi i promešajte. Sipajte želatin u smesu i ponovo promešajte. Ako je krem redak stavite ga na kratko u frižider, povremeno mešajući.
U malu posudu sipajte sok od breskvi, vodu, šećer i stavite na vatru. Čim provri i šećer se rastvori sklonite sa ringle. Ako vam se količina za sirupiranje čini mala, možete da dodajte još vode ili soka iz kompota.
Ohlađenu koru isecite na dve kore i stavite jednu u posudu. Toplim, ne vrelim sirupom sirupirajte koru. Nanesite ravnomerno polovinu krema i preko njega stavite drugu koru.
Sirupirajte ponovo i nanesite preostali krem. Pokrijte streč folijom i stavite u frižider na 3-4 sata. Nakon što se stegne isecite na kvadrate i svaki kvadrat na dva trougla.
Umutite pavlaku dok na kraju postepeno dodajete šećer u prahu. Ukrasite kolačiće tankim kriškama breske, pavlakom i listićima mente!