Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta sa čiz kremom i čokoladnim puslicama

Torta sa čiz kremom i čokoladnim puslicama

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Torta sa čiz kremom i čokoladnim puslicama
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
14
"Torta sa ukusom koji topi srca"

Potrebni sastojci

  • za svaku koru
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 150 g
  • ulje - 1 supena kašika
  • brašno - 100 g
  • vanila - 1 komad (0.2 g)
  • za krem
  • pavlaka - 200 g, kisela
  • pavlaka - 300 ml, slatka
  • krem sir - 150 g
  • puding - 1 komad, vanila (80 g)
  • sveže mleko - 400 ml
  • šećer - 2 supene kašike
  • šećer u prahu - 1/2 šolje
  • želatin - 1 komad (10 g)
  • puslice - 14 - 16 komada, čokoladne
  • za prelivanje
  • kompot - 1 komad (samo sok)
  • za dekoraciju
  • pavlaka - obojena u crveno
  • kokosovo brašno - ovojeno u crveno
  • bela čokolada
* merne jedinice

Način pripreme

Napravite svaku koru posebno. Umutite jaja sa šećerom u vazdušast krem. U njih stavite ulje, prosejano brašno i vanilu (već mešajte špatulom).

Sipajte smesu u kalup (24 cm) i pecite na 180 stepeni dvadesetak minuta. Tako uradite i sa drugom korom. Ostavite da se dobro ohladi.

Skuvajte puding prema uputstvima na pakovanju /ali sa manje mleka (400 ml) i šećera (2 supene kašike)/. Ostavite da se ohladi.

Kada se u potpunosti ohladi, umutite ga i u njega stavite slatku pavlaku. Nastavite da mutite, dok se ne dobije gusta supstanca.

Mutite sir sa šećerom u prahu i kiselom pavlakom. Dodajte ih u puding.

Dobro izmešajte i stavite želatin (prethodno spremljen prema uputstvu).

Nakon još jednog dobrog mešanja, krem je spreman za korišćenje. Pričvrstite jednu koru u prsten, blago je natopite.

Stavite jedan deo krema, izravnajte i stavite puslice. Pokrijte ih ostalim delom krema i ponovo izravnajte.

Stavite drugu koru, namočite i nju. Uvijte tortu folijom i stavite je u frižider da se malo ohladi. Nakon toga, skinite prsten, ukrasite po vašoj želji.

S obzirom na to da sam pravila tortu za Dan zaljubljenih, ja sam je premazala pavlakom (obojenom) i šarenim kokosovim brašnom.

Od čokolade sam napravila srca koja sam koristila za kalup-dno silikonskih kalupa za mafine.

Torta sa čiz kremom i čokoladnim puslicama je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: