Način pripreme
Napravite svaku koru posebno. Umutite jaja sa šećerom u vazdušast krem. U njih stavite ulje, prosejano brašno i vanilu (već mešajte špatulom).
Sipajte smesu u kalup (24 cm) i pecite na 180 stepeni dvadesetak minuta. Tako uradite i sa drugom korom. Ostavite da se dobro ohladi.
Skuvajte puding prema uputstvima na pakovanju /ali sa manje mleka (400 ml) i šećera (2 supene kašike)/. Ostavite da se ohladi.
Kada se u potpunosti ohladi, umutite ga i u njega stavite slatku pavlaku. Nastavite da mutite, dok se ne dobije gusta supstanca.
Mutite sir sa šećerom u prahu i kiselom pavlakom. Dodajte ih u puding.
Dobro izmešajte i stavite želatin (prethodno spremljen prema uputstvu).
Nakon još jednog dobrog mešanja, krem je spreman za korišćenje. Pričvrstite jednu koru u prsten, blago je natopite.
Stavite jedan deo krema, izravnajte i stavite puslice. Pokrijte ih ostalim delom krema i ponovo izravnajte.
Stavite drugu koru, namočite i nju. Uvijte tortu folijom i stavite je u frižider da se malo ohladi. Nakon toga, skinite prsten, ukrasite po vašoj želji.
S obzirom na to da sam pravila tortu za Dan zaljubljenih, ja sam je premazala pavlakom (obojenom) i šarenim kokosovim brašnom.
Od čokolade sam napravila srca koja sam koristila za kalup-dno silikonskih kalupa za mafine.
Torta sa čiz kremom i čokoladnim puslicama je gotova.