Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pita savijača»Pita sa lukom i spanaćem

Pita sa lukom i spanaćem

AntoniaAntonia
Šegrt
19662
Pita sa lukom i spanaćem
Fotografije: Antonia
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
12
"Ova hrskava pita sa lukom i spanaćem je sjajan izbor za popodnevno grickanje"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 500 g
  • spanać - 150 g
  • mladi luk - 2 vezice
  • kiselo mleko - 400 g
  • jaja - 4 komada
  • sir - 300 g
  • brašno - 2 kašike
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • ulje - 100 ml
  • maslac - 100 g
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Spanać i luk se očiste i iseku na sitno.

Izdinstaju se u dubokoj šerpi u oko 70 ml ulja i polovini maslaca sa malo vode dok ne omekšaju i dok tečnost ne ispari.

Nakon što se ohlade, dodaju se kiselo mleko, soda, brašno, jaja, na kraju sir, ako je neophodno dodaje se so.

U posudu za pečenje dobro namazanu uljem se ređaju kore.

Dve po dve namazane smesom (j asam stavljala po oko 4-5 kašika) uvijaju se u puža.

Ako ostane smesa, pita sa spanaćem se maže odozgo.

Raspoređuje se preostali maslac i peče se.

Ja sam pekla ovu uvijenu pitu na 160 stepeni sa donjim grejačem sa ventilatorom na prvom nivou rerne oko 40-45 minuta.

Nek vam je slatko uz našu omiljenu pitu sa lukom i spanaćem!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: