Način pripreme
Za testo:
Maslac se ostavlja na sobnoj temperaturi da omekša. Smeđi šećer se melje u mlinčiću u šećer u prahu.
Brašno se sipa u posudu u kojoj će se mesiti.
U sredini se pravi udubljenje u koje se sipa smeđi šećer u prahu, maslac, žumanca i voda.
Od smeđeg šećera u prahu se ostavlja 1 supena kašika za posipanje tartaleta.
Mesi se meko testo koje se stavlja u kesu i ostavlja se u frižideru na 30 minuta.
Kada se izvadi iz frižidera, testo se deli na četiri dela.
Svaki deo se razvija u tanku koru na nabrašnjenoj površini.
Kora se sčee na kvadrate tako što se stavlja u kalup za tartalete sa nelepljivim premazom.
Za nadev:
Jaja se mute sa šećerom. Dodaje se kozje kiselo mleko, brašno, cimet i limunov šećer. Veoma dobro se meša dok se ne dobije homogena smesa.
Smesa se sipa u svaku tartaletu.
Odozgo u svaku tartaletu se ređaju kriškice breskve.
Peku se u prethodno zagrejnoj rerni na 200 stepeni 25 minuta.
Prilikom serviranja se posipaju šećerom u prahu.
Tartalete od spelte sa breskvama su gotove.