Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Tart»Tart sa breskvama i kremom od pavlake

Tart sa breskvama i kremom od pavlake

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Tart sa breskvama i kremom od pavlake
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 5sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
10
"Kako da znamo da se snovi ostvaruju - znamo, zato što u frižideru čeka ovaj veličanstveni desert"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 250 g
  • šećer - 100 g
  • maslac - 100 g
  • jaja - 1 komad
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • so - prstohvat
  • limun - rendana kora
  • za krem
  • tečna pavlaka - 200 ml
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 50 g
  • vanila - 1 komad
  • menta - 1 grančica
  • i još
  • breskve - 3
  • šećer u prahu
  • menta - listovi, sveža
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavite brašno prosejano sa prstohvatom soli i kašičicom praška za pecivo. Dodajte jaje, šećer i hladan kravlji maslac, isečen na komade.

Aromatizujte jednom rendanom korom od limuna. Mesite dok ne dobijete mekano testo od maslaca. Uvijte u parče najlona i stavite u frižider na jedan sat.

Dok se testo hladi napravite krem. Sipajte pavlaku u šerpu i stavite grančicu sveže mente, ugrejte, ne treba da provri. Skinite sa vatre. Izvadite mentu i ostavite pavlaku da se ohladi.

Mutite kratko žicom dva jajeta i šećer. Aromatizujte vanilom.

Sipajte umućena jaja u pavlaku i dobro promešajte. Na parčetu papira za pečenje razvijte testo.

Prebacite u pleh, prečnika 18x28 i oblikujte visoku ivicu. Možete koristiti i okrugao pleh prečnika 22 cm. Izbušite dno i poređajte po želji breskve, isečene na komade.

Sipajte krem od pavlake. Nemojte se brinuti što je tečan. Prilikom pečenja se zgusne.

Pecite tart na 180 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni oko 50 minuta.

Gotov kolač pospite šećerom u prahu i ukrasite listovima sveže mente. Sačekajte da se tart sa breskvama i kremom od pavlake ohladi pre sečenja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: