Melba sa breskvama i kajsijama

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
593
20/06/2018
"Top predlog za letnji desert - melba sa breskvama i kajsijama za ljubitelje "
Priprema10 min.
Ukupno10 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano59
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kajsije - 6 komada
  • breskve - 2 komada
  • sladoled - 2 kugle, mlečni
  • sladoled - 2 kugle, od vanile
  • sok od pomorandže - 120 ml
  • preliv od karamela
  • crna čokolada - 30 g ili mlečna
  • krokan - za posipanje
  • čokoladni štapići - 4 komada
  • menta - listovi, za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

1. U dve pogodne čaše za melbu sipajte po 60 ml soka od pomorandže. U sredinu stavite kuglu mlečnog sladoleda i narendajte po 15 g čokolade u svaku.

2. Oko sladoleda rasporedite na parčiće isečene breskve - 1 komad i kajsije - 3 komada - po čaši.

Prelijte sa malo karamel sosa i stavite drugu kuglu sladoleda - od vanile. Ponovo prelijte karamelom i pospite krokanom.

3. Nabodite čokoladne štapiće u sladoled i u svaku čašu stavite po listić sveže mente.

Sjajan desert za vrele letnje dane!

Nek vam je slatko!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar