Način pripreme
Jaja i šećer mutimo u vazdušast krem. U njih dodajemo ulje i sveže mleko. U posudi pomešamo suve sastojke i počinjemo da dodajemo po malo od njih u smesu dok se nedobije homogena smesa.
Gotovu smesu možemo da ispečemo kao jednu koru koju kasnije delimo na tri dela ili kao tri posebne kore. Pečemo u kalupu obloženom papirom na 160 stepeni 30 minuta ili dok čačkalica ne bude suva. Ispečenu koru ostavljamo da se ohladi i tek data delimo da tri dela.
Za pripremanje krema zagrevamo pavlaku (ne sme da uzavire), u nju izlomimo čokoladu i mešamo dok se ne istopi. Ostavljamo da se ohladi.
Mešamo maskarpone sa šećerom u prahu i u njega dodajemo 2/3 ohlađenog čokoladnog ganaša. Drugi deo ostavljamo za ukras gotove torte.
Za sirup karamelizujemo šećer, sipamo vodu i ponovo vraćamo na ringlu dok se karamel ne rastvori.
Sastavljamo tortu tako što prvo stavljamo koru, prelivamo, premazujemo sa 1/2 krema, posipamo polovinu krupno mlevenih orašastih plodova. Tako nastavljamo i sa drugom korom. Treću samo prelivamo.
Na kraju celu tortu premazujemo umućenom pavlakom u koju smo prethodno stavili boju. Ukrašavamo ostalim čokoladnim ganašom, mlevenim keksom i bombonama.