Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjene paprike»Bugarske punjene paprike sa mlevenim mesom i pirinčem

Bugarske punjene paprike sa mlevenim mesom i pirinčem

Doni NikiDoni Niki
Inovator
3491371k
Bugarske punjene paprike sa mlevenim mesom i pirinčem4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Ove punjene paprike sa mlevenim mesom i pirinčem su retro ljubimci pokolenjima Bugara, čak i njihovoj deci"

Potrebni sastojci

  • paprike - 12 komada (srednje veličine)
  • mleveno meso - 700 g
  • pirinač - 1 šolja
  • so
  • biber
  • čubar
  • kumin
  • aleva paprika
  • peršun
  • ulje - 60 ml
  • Za sos
  • kiselo mleko - 1/2 šolje
  • brašno - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

U mleveno meso se dodaje so, biber, čubar, kumin, peršun, zamesi se dobro. Pirinač se očisti i opere dobro, nakon čega se dodaje u mleveno meso.

Paprike se očiste od semenki i operu se, nakon čega se pune nadevom.

U odgovarajuću šerpu se poređaju i prelivaju toplom vodom, dodaje se ulje, so po ukusu, aleva paprika, biber i stavlja se na ringlu na srednju vatru.

Kad je gotov nadev, nakon oko 30 minuta kad provri, paprike se vade u posudu za pečenje i zapeku se u rerni na 200 stepeni kratko (ca ciljem da se jednostavno skloni ljuska paprike).

U kipući sos za punjene paprike se dodaje zaprška od kiselog mleka i brašna, kojoj se prethodno podesi temperatura.

Zapečene punjene paprike se vraćaju u sos.

Gotovo jelo punjene paprike sa mlevenim mesom i pirinčem se posipa peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: