Način pripreme
Ogulite i isecite povrće zasebno i sitno, šargarepu izrendajte na rende.
U tiganju zagrejte ulje i dodajte iseckani luk, beli luk i izrendanu šargarepu, posolite i propržite dok ne omekne.
Dodajte mleveno meso i propržite dok ne postane braon boje i dok se ne izdrobi na granule.
Sledi prethodno veoma dobro opran i proceđen pirinač, izmešajte i dodajte oguljen i sitno iseckan paradajz.
Posolite i pospite začinima, izmešajte smesu. Sklonite tiganj sa ringle i ostavite da se smesa malo ohladi.
Za to vreme očistite paprike od kočnja i semenki, operite i posušite.
Paprike napunite smesom, ostavljajući jedan prst rastojanja odozgo nenapunjen.
U šerpu sipajte 4 šolje tople vode, dodajte 1 supenu kašiku ulja i 1 supenu kašiku paradajz pirea, posolite po ukusu i izmešajte.
Poređajte punjene paprike zbijeno jednu do druge u šerpi sa otvorom ka gore.
Stavite na umerenu vatru i kuvajte otprilike 40-45 minuta dok pirinač ne bude gotov.
Bakine punjene paprike sa mlevenim mesom i pirinčem poslužite sa kiselim mlekom ili napravite preliv ostalog njihovog bujona sa umućenom 1 supenom kašikom kiselog mleka i 1 žumancem.
Neka vam je slatko!