Način pripreme
Počinjemo sa pranjem, otkoštavanjem i čišćenjem kože sa ćurećih bataka. Nakon čega ih sečem na male komade i posolim ih.
Stavljam komade ćurećeg mesa u posudu zajedno sa kiselim mlekom, malsinovim uljem, sokom od limuna, sirćetom i začinima. Dobro izmešamo i ostavljamo posudu sa mesom u marinadi da odstoji u frižideru na nekoliko sati.
Sledi na nanižemo komade ćurećeg mesa na ražnjiće koje pečemo na gril tiganju posmazanom uljem.
Uvijamo u ovom slučaju dva sendviča (donera) od tortilje (koje pre nego što napunimo umačemo lagano sa jedne strane u ostalu nakon pečenja masnoću u gril tiganju).
Punimo ih, kombinujući u njima komade pečenog ćurećeg mesa, prženi krompir, kapar, čeri paradajz i sos od belog luka (možemo da uključimo kupus, zelenu salatu ili ajsberg salatu).
Prijatno sa mojim sendvičem Šiš Tauk!