Način pripreme
Za one od vas koji vole da jedu ukusne bruskete, ali su na bezglutenskoj dijeti, postoji način da se ne lišavate omiljenih brusketa, tako što hleb zamenite kriškama krompira.
Kriške krompira se prave, tako da imaju izuzetno hrskavu koricu. Za taj cilj ih prvo skuvajte cele, dok ne omekšaju, al kad se probodu viljuškom da i dalje pružaju otpor. Ne treba da budu mekani i raskuvani ni u kom slučaju.
Dok se krompir hladi, spremite ono čime ćete garnirati bruskete. Moje predlog je jednostavan, ali veoma ukusa. Vi možetr da stavite i druge nadeve, koji su po vašem ukusu ili što imate kod sebe trenutno.
U ovom slučaju za mazanje dela brusketa od krompira ja sam improvizovala sa pestom od bosiljka i parmezanom i slatkastim narandžastim čeri pradajzom.
Za drugi crveni nadev iseckajte beli deo luka i zapržite minut-dva. Dodajte beli luk u kriškama i nakon još minut crvenu i ljutu papriku - na male kocke.
Na kraju stavite iseckan paradajz sa dva prstohvata soli i kuvajte dok ne ispari tečnost koja se odvojila.
Ostavite nadev da se ohladi i vratite se krompiru.
Oljuštite ga i isecite na debele kolutove, može i blago po dijagonali da podsećaju na baget.
Namažite obilno maslinovim uljem i pospite solju i biberom.
Poređajte šajbne u dobro namazanu posudu za pečenje i zapecite dok korica ne bude zlatasta.
Dok su kriške krompira još blago tople, namažite deo njih pestom i odozgo stavite polovine čeri paradajza.
Drugi deo brusketa garnirajte gomilicom crvenog nadeva sa paprikama.
Pospite svežim ili sušenim bosiljkom i servirajte.
Prijatno!