Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Ražnjići»Pinčo moruno (Španski šiš ćevap)

Pinčo moruno (Španski šiš ćevap)

Pinčo moruno (Španski šiš ćevap)
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
24 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
34 min.
Porcije
7
"Pinčo moruno je poštovan u španskoj kuhinji - čim ga probate, takav će postati i u vašoj"

Potrebni sastojci

  • pileću grudi - 2 komada
  • luk - 1/4 komada
  • beli luk - 1 čen
  • aleva parika
  • dimljena aleva paprika
  • kurkuma
  • đumbir - u prahu
  • biber
  • peršun
  • limun - 2 supene kašike, sok
  • limunov sok - 2 supene kašike, svež
  • so
  • maslinovo ulje - 5 supenih kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Ovi ražnjići su tipično jelo u španskoj kuhinji. Mogu da se pripremaju kako sa piletinom, tako i sa svinjetinom i teletinom.

Pitanje ukusa. Ja više volim pileće za to i tačno sa njima ću vam predstaviti ovaj izuzetno ukusan i jednostavan recept za pileće ražnjiće.

Operite pileće meso i isecite ga na male komade. Stavite sve sastojke (osim mesa) u kuhinji robot i sitno ih sameljite.

Sipajte ih u posudu sa poklopcem i dodajte meso. Dobro promešajte i ostavite u frižideru na nekoliko sati, a ako je na 24 sata, još bolje.

izvadite i izbockajte meso na drvene ražnjiće.

Ispecite ih sa svih strana dok meso ne bude gotovo.

Izvadite pinčo moruno i ostavite da se blago ohladi i odmah servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: