Način pripreme
Koristila sam kalup sa padajućim dnom prečnika 24 cm.
Poređala sam polovine piškota uspravno kraj zidova kalupa.
Pripremila sam prvi krem - 500 g kisele pavlake sa 50 g šećera u prahu i dve kašike crne tečne čokolade. Umutila sam i dodala kašičicu želatina kog sam prvo namočila i posle na 20 sekundi u mikrotalasnoj da postane tečno.
Izmešam, umačem piškote u ovaj krem i poređam na dno kalupa. Odozgo sam sipala ostali krem. Na njega sam naseckala na kolutiće i poređala sam jednu bananu.
Stavila sam red običnog keksa. I na njega sam stavila drugi krem, 500 g kisele pavlake sa teglicom slatkog od jagoda i ponovo želatin.
Tortu sa piškotama sam stavila u frižider da se stegne! Nakon toga odozgo sam posula izmrvljenom čokoladnom kuvertirom.
Skinula sam prsten. Veoma dobro izgleda naša torta od piškota sa čokoladom i bananom. I sigurno ukusna! Isprobano!
Ovo je jedna ideja koju možete razviti i realizovati prema proizvodima koje imate.