Način pripreme
Dobro je da banane budu prezrele, kako bi ih lakše ispasirali.U posudi mikserom umutite jaja sa šećerom, dodajte rastopljeni maslac, sveže mleko i pasirane banane, vanilu i na kraju kesicu pudinga (suvu smesu), prašak za pecivo i brašno.
Sve umutite do homogene smese. Gotovu smesu sipajte u kalup za tortu, koji ste prethodno premazali maslacem i posuli brašnom. Pecite na umerenoj temperaturi dok ne bude gotovo. Proveravajte čačkalicom.
Za sirup: Šećer karamelizirajte u tiganju, a nakon toga dodajte vruću vodu. Pustite da vri nekoliko minuta kako bi se karamel istopio i dodajte konjak.
Za krem: umutite kiselu pavlaku i tečnu čokladu do homogene smese i krem je gotov!
Gotovu ispečenu koru, kada se ohladi, presecite horizontalno jednom ili dva puta, kako bi dobili 2 ili 3 kore. U činiju za tortu stavite prvu koru, prelijte sirupom i premažite kremom, stavite drugu koru i ređajte do kraja. Na kraju završite kremom.
Za dekoraciju torte iskoristite kokosovo brašno. Torta treba da odstoji u frižideru jednu noć.