Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta od piškota»Torta sa piškotama, jagodama i čokoladom

Torta sa piškotama, jagodama i čokoladom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Torta sa piškotama, jagodama i čokoladom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
12
"Nećete poverovati koliko brzo i jednostavno se pravi ova tortica A njen ukus je neverovatno dobar"

Potrebni sastojci

  • piškote - 40 - 45 komada
  • pavlaka - 500 ml
  • kisela pavlaka - 200 g
  • bela čokolada - 50 g
  • tečna čokolada - 100 g, smeđa
  • sok iz kompota - 1 - 2 šolje
  • vanila - 1 komad, esencija
  • jagode
* merne jedinice

Način pripreme

Torta sa piškotama se pravi u kalupu dimenzija 22-24 cm. U posudi umutite pavlaku u vazdušasti krem. Podelite je na tri jednaka dela.

U jedan stavite tečnu čokoladu i pažljivo mešajte.

U drugu dodajte izrendanu belu čokoladu, a u treću dodajte vanilu i po želji komadiće jagode.

U odgovarajući kalup sa skidajućim stranicama poređajte jedan red piškota umačeći ih u sok iz kompota. Sipajte pavlaku od vanile (i jagode) i pažljivo zagladite.

Odozgo poređajte drugi red piškota i pokrijte čokoladnom pavlakom. Poređajte treći red sa piškotama i pažljivo rasporedite pavlaku sa belom čokoladom. Stavite u frižider na sat vremena.

Izvadite iz kalupa, sa strane poređajte uspravne piškote, a odozgo naseckane jagode. Vratite tortu nazad u frižider na nekoliko sati.

Torta sa piškotama, jagodama i čokoladom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: