Način pripreme
Torta sa piškotama se pravi u kalupu dimenzija 22-24 cm. U posudi umutite pavlaku u vazdušasti krem. Podelite je na tri jednaka dela.
U jedan stavite tečnu čokoladu i pažljivo mešajte.
U drugu dodajte izrendanu belu čokoladu, a u treću dodajte vanilu i po želji komadiće jagode.
U odgovarajući kalup sa skidajućim stranicama poređajte jedan red piškota umačeći ih u sok iz kompota. Sipajte pavlaku od vanile (i jagode) i pažljivo zagladite.
Odozgo poređajte drugi red piškota i pokrijte čokoladnom pavlakom. Poređajte treći red sa piškotama i pažljivo rasporedite pavlaku sa belom čokoladom. Stavite u frižider na sat vremena.
Izvadite iz kalupa, sa strane poređajte uspravne piškote, a odozgo naseckane jagode. Vratite tortu nazad u frižider na nekoliko sati.
Torta sa piškotama, jagodama i čokoladom je gotova.