Brauni od kikirikija

Anelia TerzievaAnelia Terzieva
Kuvar
25168714
Brauni od kikirikija
Fotografije: Anelia Terzieva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
8
"Ako ste fan kombinacije čokolade sa kikirikijem, sigurno će vam se dopasti ovaj omiljeni brauni sa kikirikijem"

Potrebni sastojci

  • kikiriki - 1/2 šolje, pečeni, oljušteni
  • smeđi šećer - 1 šolja
  • maslac - 120 g
  • brašno - 150 g, prosejano
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • jaja - 3 komada
  • čokolada - 200 g, za kuvanje
  • kikiriki puter - 2/3 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Mutimo jaja sa šećerom. Istopimo maslac zajedno sa izlomljenom čokoladom i otprilike 100 g (2/3) kikiriki putera.

Dodajemo jaja i šećer u čokoladnu smesu i dodajemo vanilin šećer.

Dodajemo i 2/3 kkirikija. Mešamo dok se sve ne pomeša.

Na kraju dodajemo prosejano brašno i ponovo mešamo. Gotovu smesu sipamo u tepsiju, prethodno obloženu papirom za pečenje.

Odozgo stavljamo ostali kikiriki, kikiriki puter.

Kolač sa kikirikijem pečemo u prethodno zagrejanoj rerni (180°C) otprilike 20-25 minuta.

Proveravamo da li je gotovo, tako što brauni uvek treba da ostane vlažan i sočan iznutra.

Sigurno će vam se dopasti ovaj omiljeni brauni sa kikirikijem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: