Način pripreme
Papir za pečenje se stavlja na posudu za pečenje sa rupicama, da se osuši ravnomerno i da se ovlaži. Namaže se veoma dobro gijem, ako se koristi maslac, treba da je mekan, ne hladan.
Kikiriki se peče 10 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni.
Oljušte se ljuske i ostavlja se da se ohladi.
Samelje se na krupno.
Šećer se stavlja u posudu sa nelepljivim dnom, stavlja se voda i karamelizuje se da bude svetle boje.
Pre nego što se skloni dodaje se kikiriki. Promeša se veoma dobro i sklanja se sa vatre.
Sipa se preko papira sa gijem (maslacem).
Ostavlja se da se ohladi.
Ovaj domaći krokan (grilijaž) se koristi za kolače, pa prema tome kolač može da se nalomi ili samelje u blenderu.
Kikikiriki krokan za kolače se čuva u staklenoj posudi u frižideru.