Način pripreme
Pomešajte ovsene pahuljice, šećer, brašno, griz, sodu bikarbonu i prašak za pecivo.
Maslac iseći na sitno i postepeno dodavati u suvu smesu tako da dobijete krupne mrvice. Dodajte izmrvljeni kikiriki.
Odvojite 1 3/4 šolje mešavine mrvica i u to dodati sitno iseckanu čokoladu.
U preostalu mrvičastu smesu dodati jaje i raširiti ga u plitki, pravougaoni nauljeni pleh dimenzija 30x25 cm, peći 15 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Umutite kondenzovano mleko i puter od kikirikija dok ne postane glatka smesa.
Prelijte ga preko polupečenog testa. Odozgo izmrviti preostalu mešavinu mrvica.
Čokoladni kolač ponovo pecite na 200 stepeni još 15 minuta. Ostavite da se ohladi u plehu ili na drvenoj dasci.
Isecite na pravougaone komade. Po želji posuti šećerom u prahu.
Kriške od kikirikija sa čokoladom su spremne.