Način pripreme
Krompir oljuštimo, isečemo na kockice i stavljamo u pleh za pečenje. U njega dodajemo isečeni brokoli, pečurke, papriku i šargarepu.
Povrće začinimo solju, biberom, miksom začina i uljem.
Između poređamo piletinu. Ja koristim batačiće od pilećih krilca.
Jelo stavljamo u rernu i pečemo oko sat vremena.
Za to vreme pripremamo bešamel sos.
U kaseroli ugrevamo kravlje mleko. U njemu propržimo dve kašike brašna dok ne dobiju lepu boju. Uz neprestano mešanje na ne mnogo jakoj vatri sipamo sveže mleko.
Mešamo neprestnao dok ne dobijemo željenu gustinu. Na kraju začinimo solju i rendnaim muskatnim oraščićem.
Sosom prelivamo gotovu piletinu sa krompirićima. Odozgo posipamo rendanim kačkavaljem i pleh vraćamo u rernu na još desetak minuta.
Prijatno sa mojom piletinom sa povrćem i bešamel sosom!
Pogledajte još koliko može da stoji skuvana piletina u frižideru, kao i koja je tajna francuskog bešamel sosa.