Način pripreme
Bundevu naseći na kockice i skuvati ili jednostavno ispeći u rerni, pa ispasirati.
Kvasac staviti u malo mleka i dodati šećer i ostaviti da se aktivira.
Jedno jaje i jedno žumance umutiti sa bundevom, dodati mleko i ulje i kvasac. Dodati so, pa dodavati postepeno brašno i mesiti. Možda će biti potrebno da se doda još malo brašna ako je pire napravljen od kuvane bundeve.
Testo treba da bude meko, ali da se ne lepi za podlogu. Ostaviti da se udvostruči.
Naraslo testo podeliti na dva dela, svaki istanjiti u obliku pravougaonika i premazati sirom koji je prethodno izgnječen i pomešan sa pavlakom.
Uviti u rolat i seći pužiće oštrim nožem ili koncem. Stavljati u pleh obložen papirom za pečenje, svaki premazati sa umućenim belancem i posuti susamom.
Peći u zagrejanoj rerni dok ne porumene.
Pužići sa bundevom su sjajni!