Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Dinstana svinjetina»Svinjetina s akrompirom i šargarepama u multikukeru

Svinjetina s akrompirom i šargarepama u multikukeru

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Svinjetina s akrompirom i šargarepama u multikukeru
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
3
"Svinjetina sa krompirom i šargarepama je omiljeno jelo iz stare sveske - savršeno ide uz domaću turšiju"

Potrebni sastojci

  • ulje - 2 supene kašike
  • svinjsko meso - 1 kg
  • krompir - 5 komada, srednji
  • praziluk - 2 struka
  • šargarepa - 2 kom., srednja
  • vegeta - 1 supena kašika, domaća
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovu svinjetinu sa krompirom dobro operem meso i sečem ga na porcije.

Praziluk takođe očistimo i njega sitno naseckamo.

Krompir ogulimo, a šargarepe očistimo i ponovo sečemo.

Stavljamo praziluk i ulje u posudu za kuvanje.

Podešavamo uređaj na MЕNU dugme, biramo program FRY koji je za prženje.

Nakon toga pritiskamo COOKING TIME i podešavamo vreme kuvanja, koje je 10 minuta.

Ponovo pritiskamo START i ostavljamo, s vremena na vreme mešamo.

Nakon 5 minuta dodajemo naseckanu šargarepu, meso i domaću vegetu.

Biramo program STEF i podešavamo vreme 35 minuta, zatvarajući poklopac i pritiskamo START.

Na sredini programa otvaramo, dodajemo krompir, čubar i ponovo zatvaramo dinstanu svinjetinu.

Kad se kuvanje završi, uređaj automatski prelazi na režim KEEP WARM i u tom momentu ostavljamo na tom programu još 30 minuta.

Kada prođe tih 30 minuta, isključujemo uređaj i serviramo ukusno jelo svinjetinu sa krompirom i šargarepama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: