Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Kolač sa ratlukom»Božićni kolačići sa ratlukom, mašću i vinom

Božićni kolačići sa ratlukom, mašću i vinom

GALYa DUMANOVAGALYa DUMANOVA
Šef kuhinje
12730304
Božićni kolačići sa ratlukom, mašću i vinom
Fotografije: GALYa DUMANOVA
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
180 min.
Porcije
10
"Ukusni kolačići sa ratlukom kao nekada. Savršeni za božićne i novogodišnje praznike."

Potrebni sastojci

  • mast - 2 šolje
  • belo vino - 1 šolja
  • brašno - do meko testo
  • ratluk - 2 kutije
  • vanila - 1 komad
  • orasi - 1 šolja
  • šećer u prahu - za uvaljati
* merne jedinice

Način pripreme

Mast se pomeša sa vinom dok se ne dobije homogena smesa, dodaje se brašno, dok se ne dobije veoma meko testo. Testo se deli na delove i ostavlja se u frižideru na 2-3 sata.

Svaki deo se razvija u krug debljine 2-3 mm. Krug se seče na trougliće.

U široki kraj svakoj trougla se stavlja deo komadića ratluka i orah, i uvija se ka centru kruga tako da se dobije kao tompus.

Kolačići sa ratlukom se stavljaju u nauljenu tepsiju i peku se u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne uhvate blagu boju.

Gotovi božićni kolačići sa ratlukom, mašću i vinom se uvaljaju još topli u šećer u prahu pomešan sa vanilom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: