Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Pečena bundeva»Pečena bundeva punjena voćem, orašastim plodovima i ratlukom

Pečena bundeva punjena voćem, orašastim plodovima i ratlukom

Todorka SpasovaTodorka Spasova
Šegrt
205137
Pečena bundeva punjena voćem, orašastim plodovima i ratlukom
Fotografije: Todorka Spasova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
180 min.
Porcije
5
"Peče se dugo, ali vredi svake minute, zato što je ukus božanstven"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 1 komad, mala
  • dunja - 1 kmad
  • jabuke - 1 komad
  • suvo voće - miks /šljive, suve kajsje, suvo grožđe, urme/
  • orasi - 1 šolja, izmrvljeni
  • rum - 1 esencija
  • ratluk - kutija
  • med - 3 supene kašike
  • šećer - 2 supene kašike
  • rum - 1 esencija
  • voda - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo bundevu, odsečemo gornji deo. Očistimo od semenki i operemo unutra.

Suvo voće, isečeni ratluk na komade, isečene jabuke i dunju i sve ostale sastojke pomešamo u posudi i ostavljamo 10 minuta.

Sve stavljamo u bundevu, dodajemo vodu i zatvaramo poklopcem. Uvijamo u foliju da ne zagori.

Pečemo u jakoj rerni na oko 200 stepeni dok ne omekša - oko dva i po sata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: