Način pripreme
Ukupati najpre šam od 5 belanaca sa šećerom, dodati postepeno brašno, cimet, rendanu čokoladu i 100 g mlevenih lešnika. Peći koru 10-15 min na 180 stepeni. Kada se kora malo ohladi preseći je na pola kako bi dobili 2 kore.
Napraviti krem od mleka, šećera i vanile. Pomešati žumanca sa malo mleka i brašna, dobro izmešati da nema gromuljica pa dodati u preostalo mleko, iz stalno mešanje i ukuvati krem.
Ostaviti krem za tortu da se malo prohladi pa mu dodati 150 g maslaca. Sve lepo izjednačiti. Kremu podeliti na pola, u jedan deo dodati 125 g otopljene čokolade.
Filovati Boem tortu sledećim redom: kora, žuti deo fila, kora, čokoladni deo fila. Tortu staviti u frižider da se stegne na 2 sata.
Nakon toga otopiti cokoladu sa uljem pa preliti tortu i posuti krupno mlevenim lešnicima.
Mini boem torta je gotova.
Komentari