Način pripreme
U šerpu stavimo mleko. šećer, maslac i kakao. Zagrejemo na ringli. Čim provri kuvamo 10 minuta i sklonimo s ringle.
Od ove smese odvojimo pola šolje, ostatak potpuno ohladimo.
Uključimo rernu na 180 stepeni.
U ohlađenu smesu dodamo jaja i umutimo, prosejemo brašno i prašak za pecivo i dodamo ih u smesu. Dobro umutimo mikserom.
Sipamo u veliki kalup ili u dva manja - sa dnom koje se skida, prethodno postavljeno papirom za pečenje. Koru pečemo u zagrejanoj rerni oko 30-40 minuta, proverimo čačkalicom da budemo sigurniji. Gotovu koru ohladimo.
U šerpu stavimo tečnu čokoladu i sveže mleko, zagrejemo na ringli uz neprekidno mešanje, da ne zagori, posle ostavimo sa strane.
Koru presečemo na dva dela. Stavimo donju koru u kalup i mažemo kakao smesom iz čaše, sačekamo malo da upije.
Za to vreme isečemo bananu na manje kockice, rasporedimo preko namazane kore i blago pritisnemo.
Na bananu stavljamo istopljenu čokoladu. Stavimo drugu koru odzgo. Na nju mažemo više kakao smese.
Stavimo u zamrzivač na oko 15 minuta da se dobro stegne.
Sklonimo ivice kalupa i mažemo sa strane kore rastopljenom čokoladom gde je neophodno.
Tortu serviramo na tanjiru, možemo da je ukrasimo po želji - pavlakom, bananama ili drugim voćem, a može i narendanom čokoladom odozgo.