Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Grickalice uz pivo»Pohovani pileći bataci sa krompirom

Pohovani pileći bataci sa krompirom

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
5131851k
Pohovani pileći bataci sa krompirom
Fotografije: Raya Andonova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Jedan veoma zanimljiv recept koji niste probali. Ovo je savršeno meze uz pivo"

Potrebni sastojci

  • piletina - 6 komada, pileći bataci, donji
  • krompir - 750 grama
  • beli luk - 3 čena
  • beli luk u prahu - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • crni biber
  • so
  • kačakvalj - 100 - 150 grama, izrendan
  • jaja - 1 komad
  • brašno
  • prezle
* merne jedinice

Način pripreme

Pileći bataci se operu i stavljaju u šerpu. Beli luk se izgnječi nožem i stavlja se u šerpu. Posoli se i sipa se voda da pokrije piletina. Kada provri, smanjuje se i ostavlja se dok se meso ne skuva. Zatim se vade bataci i ostavljaju se sa strane.

U šerpu se stavlja opran i oljušten krompir da se skuva.

Kada se skuva, izvadi se i kada se ohladi, gnječi se u pire. U njega se dodaje so, crni biber, beli luk u prahu, aleva paprika, 3 supene kašike brašna i izrendani kačkavalj. Sve se dobro pomeša.

Rukama se skida meso sa pilećih bataka i čuvaju se kosti. Meso se sitno nasecka i dodaje se u smesu od krompira i ponovo se dobro pomeša.

U ruku se uzima deo smese i lagano se spljeska. Uzima se jedna od kostiju i stavlja se u sredinu, zatim se dodaje još smese i oblikuje se da se dobije kao pileći batak. Ovo se ponavlja sa ostatkom kostiju i smese.

Za pohovanje bataka u 3 različita tanjira se raspoređuju prezle, brašno i umućeno jaje. Bataci se prvo uvaljaju u brašno, zatim u jaje i na kraju u prezle.

Zagreje se dosta ulja i bataci se prže dok ne postanu zlatasti sa svih strana. Pre serviranja se ostavljaju da se ocedi višak masnoće.

Pohovane pileće batake sa krompirom obavezno serviramo sa hladnim pivom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: