Način pripreme
Jaja sa avokadom i sušenim paradajzom - zadivljujuće dobra kombinacija. Hrskava bejbi zelena salata pak daje neverovatnu svežinu ovoj sjajnoj salati. Evo i kako da je napravite:
Prepolovite avokado, izvadit ekošticu, naseckajte unutrašnjost na male kockice i izvadite je kašikom.
Plod stavite u posudu i odmah pospite sveže ceđenim sokom od limuna.
Ogulit ei naseckajte jaja na kockice. Takođe usitnite i paradajz i marinirani halapenjo, a zelenu salatu operite i naseckajte poprečno tanko, skidajući spoljašnje listove.
Začinite maslinovim uljem, solju, origanom i sa još limunovog soka.
Dobro izmešajte i poslužite ukusnu salatu sa avokadom ukrašenu sa još sušenog paradajza i malo majoneza.
*Majoneu može da bude i od belog luka. On se gotovo ni ne oseća, jedini daje blagu kremastu teksturu i spaja sastojke u salati od jaja.
Još danas napravite prazničnu salatu od jaja sa avokadom!